Taxatie Keurmerken

Hieronder vindt u meer informatie over welke verschillende taxatie keurmerken er bestaan in de taxatiebranche:

Stichting VastgoedCert

Het kwaliteitsregister van taxateurs is sinds 2004 Stichting VastgoedCert. De taxateurs moeten aan hoge eisen voldoen voordat zij bij VastgoedCert ingeschreven mogen staan. Op deze manier garandeert VastgoedCert taxaties van uitmuntende kwaliteit. Aangezien er geen wettelijke beëdiging voor taxateurs bestaat is het door ons aangeraden om voor een geregistreerde taxateur te kiezen. Een woningtaxatie kost meestal veel geld. Het is daarom belangrijk dat de taxatie van hoge kwaliteit is.

Stichting VastgoedCert is ontstaan uit de voormalige vakbekwaamheidsregisters van de Stichting Certificatie en Registratie Makelaar-Taxateurs o.z. (CRMT), de Stichting Register Taxateurs (SRT), het Nederlands Register van Vastgoed Taxateurs (NRVT) en Stichting WOZ.

Register Vastgoed Taxateurs

RVT is een voorbeeld van een branchevereniging voor taxateurs. De RVT heeft de taak om ervoor te zorgen dat er een hoge standaard gezet wordt voor taxatierapporten die worden geleverd door alle aangesloten taxateurs. Aangezien de RVT-taxateurs een goede kennis hebben over de wijken en de regio waarin zij taxeren bepalen zij wat de invloed van externe factoren is op de waarde van de woning. Hoe de waarde van de woning is bepaald kan door een RVT taxateur altijd precies worden uitgelegd. Een RVT-taxateur is daarnaast altijd goed op de hoogte van de meest actuele plannen en voorschriften van de gemeente.

Bent u benieuwd naar welke keurmerken voor u van toepassing zijn? Neem dan contact op met Taxatie Hoofddorp via het contactformulier op deze website. Met een korte beschrijving van uw situatie kunt u direct een mail met een antwoord terug verwachten. Het is uiteraard ook mogelijk om een verzoek in te dienen zodat een van onze taxateurs u telefonisch contacteert zodat u de situatie op uw gemak via de telefoon bespreekt.

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*