Taxatie Bedrijfspand

Voor het opmaken van een balans voor u is het belangrijk om over informatie te beschikken omtrent de waarde van het pand of in sommige gevallen meerdere panden. In sommige gevallen is het zelfs verplicht om uw bedrijfspand(en) te laten taxeren. Wij van Taxatie Hoofddorp hebben een lijst samengesteld met een aantal situaties waarin het voordelig kan zijn om in het bezit te zijn van het taxatierapport ‘Taxatie Bedrijfspand’.

 • Bij Financiële rapportage
 • De aan- of verkoop van een bedrijfspand
 • Bij het afsluiten van een verzekering
 • Een familiaire of fiscale overdracht
 • Bij belastingaangifte

Er zijn een aantal verschillen in de soorten taxaties die een ondernemer kan aanvragen in verband met zijn bedrijfspand:

Taxatie t.b.v. aankoopbeslissingen

Wanneer u een bedrijfspand, kantoor of winkel gaat kopen kan deze taxatie erg geschikt zijn. U kunt op deze manier een duidelijk overzicht krijgen op de prijs-kwaliteitsverhouding van het pand. Zo kunt u beslissen of het pand wel aan uw verwachtingen voldoet.

Taxatie t.b.v. de Belastingdienst

Wanneer u in het bezit bent van een taxatierapport op het moment dat u uw belastingaangifte over onroerend goed moet invullen dan kan u dat een hoop gemak geven. Het rapport geeft u een veel accurater beeld op de waarde van het pand. Zo kunt u uw belastingaangifte correct invullen en voorkomt u eventuele naheffingen.

Taxatie t.b.v. financieringen

Deze taxatie heeft een ondernemer nodig wanneer hij een verbouwing wil uitvoeren of een nieuw pand wil kopen. Omdat de waarde van het pand door de taxatie wordt vertegenwoordigd is het eenvoudiger om de financiering voor een dergelijk project te verwezenlijken.

Taxatie t.b.v. verkoopbeslissingen

Het laten uitvoeren van een taxatie is handig wanneer u plannen heeft om een bedrijfspand te kopen. Dankzij de onafhankelijke gegevens uit het taxatierapport kunt u beter bepalen hoeveel u voor uw bedrijfspand moet vragen.

Balanswaardebepaling

Door het opstellen van een balans krijgt u een inzicht in de waarde van uw bedrijf waardoor u uw bedrijfskapitaal gemakkelijk kunt bepalen.

Minnelijke waarderingen

Hier gaat het om een taxatie van een bedrijfspand in verband met de aangifte voor het Recht van Successie na het overlijden van een gerechtigde. Nadat de door de erfgenamen is gedane aanvraag wordt de taxatie uitgevoerd door een taxateur. De taxatie wordt uitgevoerd in samenwerking met een taxateur die afkomstig is van de belastingdienst.

Vaststellingsovereenkomst Belastingdienst

Deze overeenkomst kunt u bij de Belastingdienst aanvragen. Hierbij gaat het om de taxatie van een bedrijfspand dat in samenwerking met een taxateur van de Belastingdienst wordt gedaan. Buiten de waarde wordt door de taxateurs tijdens zo’n vaststellingsovereenkomst ook het vermogen van de ondernemer/onderneming en de inbreng- of onttrekkingswaarde bepaald.

Meer informatie over taxatie bedrijfspand nodig? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*