Soorten Taxaties

Over het algemeen taxeert een taxateur niet enkel huizen en bedrijfspanden. Voor veel verschillende soorten objecten is een taxatie uit te voeren. Het doel van de taxatie kan echter per object verschillen. Ondanks de soorten taxaties wordt er bij Taxatie Hoofddorp enkel gefocust op ons specialisme, namelijk de taxatie van huizen en bedrijfspanden.

Er zijn een hoop uiteenlopende redenen waarom mensen een taxatie laten uitvoeren. Zo kunt u een taxatie laten uitvoeren op het moment dat u een woning gaat kopen of verkopen, wanneer u een bepaalde waarde aan de Belastingdienst moet doorgeven of wanneer u een hypotheek wilt afsluiten.

Los van het doel van de taxatie is het uiteraard van belang dat de taxatie altijd op een onafhankelijke en betrouwbare manier wordt uitgevoerd.

Hieronder kunt u een opsomming vinden van de taxaties die over het algemeen het meest uitgevoerd worden:

Taxatie voor een hypotheek

Een bank of andere financiƫle instelling wil altijd graag een erkend taxatiebewijs hebben alvorens ze u een hypotheek verstrekken. Hiermee kunt u namelijk garanderen dat de woning waarvoor u een hypotheek aanvraagt een bepaalde waarde heeft.

Taxatie voor het kopen van een woning

Uiteraard wilt u nooit teveel betalen op het moment dat u een woning koopt. Om er voor te zorgen dat u een beter beeld krijgt van wat een goede prijs is kunt u een taxatie laten uitvoeren.

Taxatie voor het verkopen van een woning

U wilt u uw huis natuurlijk niet voor een spotprijsje verkopen. Wanneer u de waarde van de woning weet kunt u een realistische vraagprijs bepalen en weet u zeker dat u nooit te weinig geld ontvangt.

Taxatie van nieuwbouw of verbouw vanaf tekening

Wanneer u een nieuwbouwwoning of verbouwing wilt plannen en hiervoor een hypotheek nodig heeft is een taxatierapport vaak noodzakelijk.

Taxatie bij het verdelen van bezit

Wanneer u een bezit moet verdelen, zoals bijvoorbeeld een erfenis kunt u gebruik maken van de waardes die te vinden zijn in een taxatierapport.

Taxatie voor fiscale doeleinden

Op het moment dat u bezit wil overdragen moet u altijd een bepaald percentage belasting betalen. Om er zeker van te zijn dat u niet teveel of te weinig aan de fiscus betaald, is het verstandig om een taxatie aan te vragen.

Taxatie voor het bepalen van de herbouwwaarde (art. 275 WvK)

Bij het afsluiten van een opstalverzekering is deze taxatie vaak noodzakelijk.

Taxatie in verband met de WOZ-waarde (Wet op de Onroerende Zaken)

De WOZ-waarde wordt door de belastingdienst gebruikt voor de heffing van onroerende zaakbelasting, de vermogensbelasting, het eigenwoningforfait en de waterschapsbelasting. Wanneer u het oneens bent met de huidige WOZ waarde van uw woning en u daarbij in het bezit bent van een erkende taxatierapport zult u de mogelijkheid hebben om in beroep te gaan.

Wilt u meer weten over de soorten taxaties? Neem dan gerust contact met ons op!

Vragen? Neem contact op!

    Naam:*
    Email:*
    Telefoonnummer:*
    Toevoegingen of opmerkingen:*