Redenen Voor Een Taxatie

Bent u geïnteresseerd in de redenen voor een taxatie? Om u een duidelijker beeld te geven van op welke momenten u een taxateur allemaal nodig zou kunnen hebben ziet u hieronder een aantal voorbeelden:

 • Als u een huis koopt of verkoopt
 • Als u een hypotheek afsluit of verhoogt
 • Wanneer u in beroep gaat tegen een nieuwe WOZ-waarde
 • Wanneer u uw bezittingen moet opgeven in uw belastingopgave
 • Op het moment dat u in een echtscheiding zit
 • Bij het verdelen van bezittingen

Het kopen van een huis

Door een hypotheekadviseur te laten berekenen hoeveel u voor een woning kunt betalen, is de eerste stap bij het kopen van huis. Op het moment dat u dit weet kunt u gaan zoeken naar een woning in uw prijscategorie. Vervolgens kunt u deze laten taxeren. Op deze manier kunt u een betere beslissing maken voor een woning. Door middel van de taxatie kunt u namelijk een beter beeld krijgen van het verschil tussen de vraagprijs en de waarde. Zo kunt u beter bepalen of de woning wel voldoet aan uw verwachtingen.

Het aanvragen van een hypotheek

Vaak is het een enorm voordeel wanneer u over een taxatierapport beschikt bij het aanvragen van een hypotheek. U kunt uw hypotheekverstrekker namelijk zekerheid bieden door middel van een onafhankelijk en betrouwbaar taxatierapport. De zekerheid die de hypotheekverstrekker hiermee krijgt is dat de desbetreffende woning met zekerheid een bepaalde waarde heeft. Op deze manier kan de hypotheekverstrekker u met een gerust hart een hypotheek verstrekken.

Het overdragen van uw huis

Op het moment dat u een woning naar iemand anders wil overdragen moet u zich realiseren dat u eigenlijk een bepaalde waarde naar iemand anders overdraagt. U moet daarom een bepaald percentage belasting betalen over de waarde die u overdraagt. Een taxatierapport geeft u een duidelijker beeld van het te betalen bedrag.

Successierechten

Wanneer u bijvoorbeeld een woning erft wordt aan de belastingdienst doorgegeven wat de waarde van de desbetreffende woning is. Dit is een vorm van belasting die geheven wordt over een erfenis. Op zo’n moment bepaalt een onafhankelijke taxatie de waarde van een woning.

Vragen? Neem contact op!

  Naam:*
  Email:*
  Telefoonnummer:*
  Toevoegingen of opmerkingen:*